miercuri, 12 octombrie 2011

FORUMUL ORGANIZATIILOR NEGUVERNAMENTALE DE MEDIU: "DREPTUL CONSTITUTIONAL LA UN MEDIU CURAT - UN MOFT PENTRU GUVERNUL ROMANIEI"

Invitati: Lavinia Andrei, presedinte 'TERRA Mileniul III' si Radu Mititean, dir. executiv 'Clubul de Cicloturism NAPOCA'
O emisiune de Dan Stoica


"La 20 de ani de la Summit-ul Pamantului continuam sa tratam mediul ca pe un lux pe care nu ni-l permitem si folosim contextul crizei economice mondiale pentru a ne vinde resursele primare pe nimic, fara a crea bazele unei prosperitati reale si sacrificand calitatea vietii". Asa incepe rezolutia Forumului ONG-urilor de mediu, editia 2011, care a avut loc la Miercurea Ciuc, la sfarsitul lunii septembrie.

Organizatiile neguvernamentale de mediu participante la acest eveniment au facut o analiza critica a situatiei protectiei mediului in Romania si au constatat, printre altele, ca tara noastra persista in cheltuirea banilor publici in proiecte "devastatoare" pentru mediu, care iau in considerare, aproape exclusiv, interesul economic al investitorilor, in detrimentul intereselor generale, de protectie.

Putem vorbi despre dezvoltare durabila in Romania anului 2011? Cu aceasta intrebare incepe dialogul cu invitatii emisiunii 'Pro Natura', Lavinia Andrei, presedinte al organizatiei neguvernamentale "TERRA Mileniul III" si Radu Mititean, director executiv al Asociatiei "Clubul de cicloturism NAPOCA":

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu