miercuri, 12 ianuarie 2011

RETROSPECTIVA ANULUI 2010 IN PROTECTIA MEDIULUI

O emisiune de Dan Stoica
Invitat: prof. univ. Mircea Dutu, Presedinte Universitatea Ecologica Bucuresti


Doua evenimente, la nivel global, au marcat anul 2010, declarat An International al Biodiversitatii: cea de-a zecea Conferinta a partilor semnatare ale Conventiei ONU asupra Diversitatii Biologice, care a avut loc la Nagoya, in Japonia, intre 18-29 octombrie (peste 1600 de participanti, din 190 de tari) si cea de-a saisprezecea Conferinta a partilor semnatare ale Conventiei ONU asupra Schimbarilor Climatice, desfasurata la Cancun, Mexic, 29 noiembrie -10 decembrie, la care au participat reprezentanti din 194 de tari.


Conservarea biodiversitatii si schimbarile climatice determinate de incalzirea globala sint, dupa parerea multor experti, cele mai importante probleme cu care se confrunta omenirea in domeniul mediului. Abordarea lor presupune nu numai investitii majore, la nivel global, ci si o schimbare a insusi stilului nostru de viata, mai ales a celor din tarile dezvoltate economic. Un lucru cu care toata lumea cu bun simt pare sa fie de acord, cel putin in teorie.

In ceea ce priveste Romania, se pare ca aderarea la Uniunea Europeana ne aduce, deocamdata, mai multe atentionari si proceduri de infringement din partea Comisiei Europene, decit protectia reala si eficienta a mediului. Ce progrese si esecuri au marcat anul 2010 in acest domeniu si la ce ne putem astepta in anul 2011? O 'radiografie' a anului 2010 realizata cu ajutorul prof. univ. Mircea Dutu, presedintele Universitatii Ecologice din Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu