miercuri, 9 februarie 2011

CULORILE NATURII - INDREPTAR PENTRU O ALIMENTATIE SANATOASA

Invitat, prof. dr. George Puia Negulescu, specialist in nutritie comparativa, membru al Societatii Americane de Chimie O emisiune de Mihaela Straton


Mama Natura a inzestrat florile, legumele si fructele cu minunate culori si a pus in spatele lor structuri chimice complexe, pe de o parte, pentru ca acestea sa reusesca sa se adapteze in lupta cu factorii de mediu potrivnici , lumina solara puternic oxidativa sau dusmanii naturali, dar poate si pentru a atrage oamenilor atentia asupra lor, pentru ca le-a considerat ca fiind cele mai potrivite pentru sanatatea organismul uman.

Consumam aproape zilnic fructe, legume si plante aromate, dar nu stim prea multe despre substantele chimice pe care le contin. Nu stim, poate, carei substante fitochimice ii datoreaza culoarea strugurii rosii sau afinele? Ce este licopenul, substanta care da culoare rosiilor si pepenilor verzi? Care sunt substantele colorante pe care le contin legumele si fructele portocalii si galbene? Ce subsatante fac ardeiul paprika “dulce ca pacatul “si care sunt cele care il fac “iute ca diavolul”? Ce proprietati nutritive si terapeutice au substantele chimice naturale pe care le contin fructele, legumele si plantele aromate?

Ascultand emisiunea veti gasi raspunsurile la toate aceste intrebari si veti afla ca incepand de la fructele si legumele din gradina bunicii, ceapa, ardei, morcovi, mere , struguri, pana la cele exotice, cu nume si preturi pe masura, toate contin substante chimice naturale care aduc prea multe beneficii organismului nostru, ca sa nu le luam in seama.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu